США запровадили нові санкції проти росії

Читать на русском
США запровадили нові санкційні обмеження проти транснаціональної мережі закупівель технологій для підтримки російського військово-промислового комплексу.

США запровадили нові санкційні обмеження проти транснаціональної мережі закупівель технологій для підтримки російського військово-промислового комплексу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів США.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США та Держдеп США виявили 14 фізичних та 28 юридичних осіб. Також вісім повітряних суден було визнано заблокованими.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

«США продовжать викривати та порушувати ланцюжки військових постачань кремля та відмовляти росії в обладнанні та технологіях, необхідних їй для ведення незаконної війни проти України», - заявила голова Мінфіну США Джанет Йеллен.

Вона додала, що дії демонструють непохитну відданість Мінфіну переслідуванню людей у ​​всьому світі, які допомагають військовим зусиллям президента Росії владимира Путіна, і дружніх еліт, які фінансують його режим.

Під обмеження потрапили мережу депутата ради федерації росії Сулеймана Керімова та його сім'я. США знайшли інформацію про громадянина Швейцарії, який допомагав Керімову відмивати гроші. Також під санкції потрапив російський бізнесмен та інвестор Мурат Алієв. Російський мільярдер Андрій Гур'єв також зазнав додаткових санкцій США.

14 листопада США повідомили про те, що США планують запровадити нові санкції проти низки осіб та компаній, які допомагають росії купувати зброю та техніку для війни в Україні.

США більше не визнають рф країною з ринковою економікою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: