Запаси зброї НАТО вичерпуються – Столтенберг

Читать на русском
Країни НАТО повинні бути готові заплатити певну ціну за зміцнення обороноздатності України, оскільки Україна платить незрівнянно вищу ціну
Єнс Столтенбергdw.com

На цю мить НАТО вичерпав більшу частину своїх запасів озброєння і боєприпасів. Тому необхідно в терміновому порядку відновити та наростити їх виробництво.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє телеканал CBC.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

За словами Столтенберга, нарощування темпів виробництва озброєнь критично важливо для здійснення безперебійної підтримки України. Альянсу необхідно щільно працювати з промисловістю, щоб максимально наростити виробництво.

Також країни НАТО повинні бути готові заплатити певну ціну за зміцнення обороноздатності України - це можуть бути вищі ціни на енергоносії, деякі інші наслідки для економіки. Але Україна платить за війну набагато більшу ціну, зазначив генсек Альянсу.

«Ми повинні пам'ятати: ціна, яку ми платимо, вимірюється грошима, а ціна, яку платить Україна, вимірюється життями, кров'ю - кожен день, і ми зобов'язані їх підтримувати» - резюмував він.

Нагадаємо, Німеччина надала Україні нову партію військової допомоги. У новий пакет увійшли боєприпаси для реактивної системи залпового вогню MARS II та три великовантажних напівпричепи M1070 Oshkosh. Також передали 17 автомобілів для прикордонників, 10 датчиків захисту від дронів та 20 спеціальних приладів для електронних пристроїв для захисту від безпілотників. Разом з тим до списку увійшли 116 польових обігрівачів.

Сама Україна теж виробляє озброєння. Нещодавно Державний концерн «Укроборонпром» анонсував випуск 152-мм снарядів, які будуть використовувати українські захисники по всій лінії фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: