В офісі Дуди розповіли, чи викликало падіння ракети напругу між Польщею та Україною

Читать на русском
Падіння ракети в польському Пшеводуві не викликало напруження у відносинах Києва і Варшави, оскільки тут все ж таки винна росія.

Падіння ракети у польському Пшеводуві не викликало напруження у відносинах Києва та Варшави. Між президентами не було навіть бурхливого обговорення, оскільки вина у цьому трагічному випадку лежить на росії.

Про це заявив голова Бюро міжнародної політики у Канцелярії президента Польщі Якуб Кумох в інтерв'ю Polsat News.

Українські експерти прибули до Польщі для розслідування падіння ракети – КулебаЕксперти з України прибули до Польщі для спільного розслідування падіння ракети у Пшеводуві.

«Я б не стверджував, що між Варшавою та Києвом була якась велика напруга. Не було навіть бурхливого обміну думками між президентами чи між нами, їхніми радниками чи командою, що співпрацює», – сказав він.

Кумох наголосив, що для Польщі було важливо визначити, чи було падіння ракети навмисною атакою. За його словами, очевидно, що вибух не був нападом на країну, а трагічним випадком, у якому винна росія, яка продовжує війну проти України.

Він нагадав, що польська та американська сторони схиляються до гіпотези, що це була ракета української ППО, яка не влучила в ціль і в якій не спрацював старий радянський апарат самоліквідації.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила на всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що немає доказів того, що саме впала російська ракета. Найімовірніше, це була ракета С-300, яку використовували сили оборони України.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг також наголосив, що провини України в цьому інциденті немає, а остаточну відповідальність несе росія, яка продовжує війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: