Готуємо вагомі міжнародні події вже найближчим часом – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 19 листопада, 269-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 19 листопада, 269-го дня війни проти російських окупантів. Як зазначив український лідер, влада робить усе, щоб допомогти нашим героям витримувати російські атаки.

Основне зі звернення президента України:

  • Щойно провів чергове засідання Ставки. Основні питання – фронт. Забезпечення наших військових, ситуація на конкретних ділянках передової й те, що ми плануємо, щоб збільшити кількість українських прапорів у містах на півдні та сході України.

  • Окремо обговорили бої на Донеччині. Були доповіді. Робимо все, щоб допомогти нашим героям витримувати російські атаки. Звичайно, окрему увагу приділили енергетиці.

  • Склад учасників засідання Ставки традиційний. Головнокомандувач, командувачі та всі, хто працює заради нашої оборони.

  • Сьогодні відбувся й надзвичайно важливий візит в Україну – візит нового Премʼєр-міністра Британії Ріші Сунака. Дуже змістовний візит. Усі ключові питання наших відносин встигли обговорити. Будуть нові результати для обох наших країн – це вже точно.

  • Дякую, Ріші, пане премʼєр-міністре, за готовність разом із нами ще міцніше захищати свободу. Маємо й деякі дуже потрібні рішення – домовилися про них сьогодні.

  • Як і завжди, сьогодні отримував доповіді щодо відновлювальних робіт в енергетиці. По всій країні працюємо, щоб стабілізувати ситуацію.

  • Найбільше проблем з електрикою – Київ і область, Одеса й область, Харків і область. Вінниччина, Тернопільщина, Черкаси, Чернігів та інші регіони – енергетики роблять усе можливе, щоб дати людям нормальне життя.

  • Херсон – відновлюємо транспортне сполучення. Є перший потяг із Києва. Щодня створюємо нові можливості для людей.

  • Готуємо вагомі міжнародні події – вже найближчим часом. Усе, що потрібно для нашого захисту, ми забезпечимо. Усіх, кого можна залучити до підтримки нашої держави, ми залучаємо.

Нагадаємо, Зеленський розповів, що ситуація з електропостачанням все ще важка у Києві та 17 регіонах. Крім того, він повідомив, на Донеччині тривають наджорстокі бої.

Напередодні Зеленський зателефонував Ердогану після його розмови з путіним.

Також Зеленського просять звернутися до Ради з проханням позбавити нардепів від забороненої ОПЗЖ мандатів – петиція набрала потрібну для розгляду кількість голосів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: