Зеленський відреагував на вирок суду Гааги щодо справи МН17

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський відреагував на вирок у справі про збиття 17 липня 2014 року в небі над Донбасом пасажирського лайнера МН17 Малайзійських авіаліній.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на вирок суду Гааги у справі про збиття 17 липня 2014 року в небі над Донбасом пасажирського лайнера МН17 Малайзійських авіаліній.

«Важливе рішення суду у Гаазі. Перші вироки винним у катастрофі рейсу MH17. Притягнення до відповідальності натхненників також має вирішальне значення, оскільки відчуття безкарності призводить до нових злочинів. Ми маємо розвіяти цю ілюзію. Покарання за всі звірства рф тоді й зараз неминуче», - написав глава держави у Twitter.

Суд Гааги після двох років слухань ухвалив вирок у справі МН17: остаточне рішенняВирок суду у справі МН17. Суд у Гаазі визнав Гіркіна, Дубинського та Харченка винними у аварії рейсу МН17 та загибелі 298 осіб. Пулатова визнано невинним.

Нагадаємо, Boeing-777 Малайзійських авіаліній рейсом Куала-Лумпур впав у Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту було 298 осіб. Усі загинули.

Міжнародна спільна слідча група (JIT) у справі МН17 дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО збройних сил росії, дислокованої в Курську.

У МЗС України припускали, що вироки у справі МН17 оголосять щонайменше за кілька років.

Слухання у справі МН17 тривали два з половиною роки – з 9 березня 2020 року. Сьогодні суд ухвалив остаточний вирок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: