Україна повертає нормальне життя на деокуповану Херсонщину та Миколаївщину – Зеленський

Читать на русском
У деокуповані населені пункти Миколаївської та Херсонської областей поступово повертається нормальне життя.
president.gov.ua

У деокуповані населені пункти Миколаївської та Херсонської областей поступово повертається нормальне життя.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Наразі Україна робить все, щоб якнайшвидше дати людям електрику, воду, зв'язок, фінансові та соціальні послуги, нормальну медицину на деокупованих територіях.

«У Херсоні нарешті знову відкриваються аптеки, запрацювала пошта, банки, люди отримують доступ до інтернету. Є вже 30 пунктів роздачі гуманітарної допомоги. Понад 20 деокупованим населеним пунктам Херсонщини повернули електрику. Миколаївщина – те саме. Повертаємо все, що необхідно для нормального життя. Працюємо, щоб відновити водопостачання Миколаєву», – заявив президент.

Він подякував саперам і рятувальникам, завдяки роботі яких можуть працювати безпечно всі інші.

Зеленський також розповів, що сьогодні він провів переговори з віцепрезиденткою Світового банку, яка опікується нашим регіоном. Сторони обговорили проєкти з відновлення інфраструктури та соціальних обʼєктів України, а також роботу Фонду відбудови нашої країни.

«Загальний обсяг проєктів, про які йшлося сьогодні, – мільярди доларів. Це те, що треба відбудовувати вже зараз, щоб гарантувати нормальне життя людям», – додав глава держави.

Раніше повідомляли, що у звільненому від російських окупантів Херсоні створюватимуться пункти допомоги мешканцям за прикладом раніше окупованої частини Харківської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: