Постачання з портів України врятувало десятки мільйонів людей від голоду – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення заявив, що поставки агропродукції з українських портів рятують людей від голову в усьому світі. Також він прокоментував нові відключення світла.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розповів, що України й далі експортуватиме агропродукцію через чорноморські порти. З 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли вже понад 450 суден.

Про це він заявив під час вечірнього відеозвернення.

Загальний обсяг експортованого продовольства складає 11 мільйонів тон. Його постачали, зокрема, у Марокко, Алжир, Лівію, Туніс, Єгипет, Судан, Ефіопію, Сомалі, Кенію, Ємен, Ліван, Бангладеш, Китай, Індію, Індонезію, Туреччину, а також країни Європейського Союзу.

Україна братиме участь у розслідуванні падіння ракет у Польщі – ЗеленськийЗеленський повідомив, що українські фахівці виїжджають на місце падіння ракет у Польщі, щоби приєднатися до розслідування.

«Десятки мільйонів людей, передусім у країнах Африки, врятовані від голоду, зокрема шляхом постачання в межах Продовольчої програми ООН із наших портів. Вдалося й знизити напругу на глобальному продовольчому ринку. А це означає, що ціни на їжу суттєво менші, ніж могли б бути без нашого продовольчого експорту», – зазначив Зеленський.

Також глава держави розповів, що в країні аварійні відключення світла додались до стабілізаційних. Станом на вечір 17 листопада понад 10 мільйонів українців залишилися без електрики. Найбільше – у Вінницькій області, на Одещині, Сумщині, у Києві.

Крім того, він додав у Дніпрі десятки людей постраждали від ракетного удару. У Запоріжжі триває розбір завалу будинку, який знищили російські загарбники минулої ночі. Там загинуло 7 осіб, однак кількість може збільшитися.

«Тільки за першу половину сьогоднішнього дня нашим силам оборони вдалося збити шість російських крилатих ракет та п'ять «Шахедів». На жаль, не всі, що були запущені терористами», – підкреслив президент.

Нагадаємо,Володимир Зеленський відреагував на вирок суду Гааги у справі про збиття 17 липня 2014 року в небі над Донбасом пасажирського лайнера МН17 Малайзійських авіаліній.

Також Зеленський призначив нових начальників управління Служби безпеки України у Житомирській, Кіровоградській та Тернопільській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: