Зеленський відповів на петицію і доручив Данілову розібратися з повним блокуванням видання «Страна»

Читать на русском
Зеленський у відповіді на петицію доручив Данілову розібратися, чому проросійське видання Страна Юа не заблоковане.
imi.org.ua

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію з проханням забезпечити належне блокування та повне припинення співпраці держорганів із проросійським виданням «Страна. Юа». Він доручив секретареві РНБО Олексію Данілову зайнятися цим питанням.

Відповідь на петицію розміщена на сайті президента.

Автор петиції нагадав Зеленському, що його указом проти видання було запроваджено санкції, але доступ до ресурсу все ще можливий через дзеркала у доменних зонах best, today, media тощо.

«Окремо підкреслю, що, незважаючи на накладені вами санкції, так званих «журналістів» проросійської «Страны» акредитували в державний прес-тур у щойно деокуповану Балаклію. Співпраця державної влади з пропагандистами, особливо у розпал російсько-української війни, неприпустима», – йдеться у тексті петиції.

У відповіді на петицію Зеленський нагадав, що проти видання «Страна» вже двічі запроваджували санкції. Зокрема, інтернет-провайдери мали заблокувати доступ до веб-ресурсів/сервісів на доменах та субдоменах. Також запровадили обмеження провайдерами доступу з території України до контенту, розміщеного у соцмережах видання.

«З урахуванням викладеного електронна петиція направлена секретареві Ради національної безпеки та оборони України А. Данілову з проханням розглянути відповідно до вимог чинного законодавства України порушені питання, вжити необхідних заходів реагування та поінформувати Р. А. Балана про результати», – відповів Зеленський.

Нагадаємо, у серпні минулого року Зеленський ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти низки осіб, серед яких Анатолій Шарій, народний депутат Андрій Деркач, Ігор Гужва, сайт Страна.ua та пов'язані з ними особи та компанії.

У лютому санкції проти Гужви було розширено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: