Прем’єр Канади Трюдо назвав рф відповідальною за вибух ракети у Польщі

Читать на русском
Джастін Трюдо заявив, що саме росія є відповідальної за падіння ракети 15 листопада на території Польщі.
Джастін ТрюдоФото – empics

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що саме росія відповідальна за вибух ракети на території Польщі, внаслідок якого загинули двоє людей.

Про це повідомляє CTV News.

Він наголосив на необхідності провести належне розслідування та зібрати всі факти, щоб з’ясувати всі деталі інциденту. За його словами, незалежно від висновків, саме рф та володимир путін винні у тому, що сталося.

Ракетні удари росії 15 листопада перевершили масштаб 10 жовтня: порівняння двох атакРосія 15 листопада випустила по Україні близько ста ракет. Атака за масштабами перевершила обстріл 10 жовтня, який порівнювали із першим днем вторгнення. Порівняння – на інфографіці.

«Абсолютно ясно одне, чи це була пряма, чи непряма відповідальність – росія несе відповідальність за те, що сталося», – підкреслив Трюдо.

Глава канадського уряду додав, що місію з навчання українських військових продовжать до кінця 2023 року. Це відбувається у Великій Британії в рамках операції «Об'єднання», що триває з 2015 року.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Володимир Зеленський запевнив, що не сумнівається в тому, що ракета, що впала в Польщі 15 листопада, не є українською. Водночас, Україна наполягає, щоб її представників допустили на місце інциденту.

США покладають на рф відповідальність за ракетний удар по Польщі незалежно від результатів розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: