«Для своєї ж безпеки»: в ОПУ закликали Європу нарешті закрити небо над Україною

Читать на русском
Як заявив Подоляк, не потрібно шукати виправдань та відкладати ключові рішення. Час Європі закрити небо над Україною, заради своєї безпеки також.
AP / Scanpix

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк закликав Європу закрити небо над Україною, оскільки російська агресія створює ризики для прикордонних країн.

Про це він написав у Twitter.

У падінні ракети української ППО у Польщі немає провини Києва – СтолтенбергГенсек НАТО наголосив, що росія несе остаточну відповідальність за інцидент у Польщі, оскільки веде незаконну війну проти України. Вини Києва у події немає.

«За війну в Україні відповідає лише росія. За масовані ракетні удари – лише росія. За ризики, що стрімко зростають, для прикордонних країн - знову тільки росія. Не потрібно шукати виправдань та відкладати ключові рішення. Час Європі «закрити небо над Україною». Заради своєї безпеки теж», – зазначив Подоляк.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Сьогодні у Польщі відбудеться засідання РНБО, також розглядають можливість задіяти статтю 4 Договору про НАТО.

Звідки було запущено ракету російського виробництва, поки невідомо. Але, за інформацією ЗМІ, літак НАТО у повітряному просторі Польщі відстежив траєкторію ракети.

Міністерство оборони росії назвало ситуацію «навмисною провокацією».

Президент Володимир Зеленський наголосив, що російський терор не обмежується Україною.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що поки що немає доказів, що на території їхньої країни впала саме російська ракета. Попередньо, впала ракета С-300, яку використовували сили оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: