Окупанти обстріляли Херсонщину з «Градів», є загиблі – ОВА

Читать на русском
Такими жахливими методами росіяни хочуть схилити мешканців Горностаївки до так званої евакуації.
Ілюстративне фото

Російські окупаційні війська обстріляли з «Градів» селище Горностаївка на Херсонщині, внаслідок чого пошкоджені 10 будинків та є дві загиблі серед цивільних.

Про це очільник Херсонської ОВА Ярослав Янушневич повідомляє в Телеграмі.

«Жахливі новини із Горностаївки Каховського району. Російські окупанти із РСЗВ «Град» обстріляли селище. Ці нелюди цілеспрямовано били по цивільній інфраструктурі. Через ворожі обстріли загинули дві жінки та близько 10 будинків зазнали пошкоджень», - зазначив Янушевич.

Згідно з його словами, такими жахливими методами росіяни хочуть схилити мешканців Горностаївки до так званої евакуації. Самі ж військові рф ховаються у підвалах місцевих жителів.

Варто зазначити, що Горностаївка, яка розташована на лівому узбережжі Херсонщини, наразі залишається під російською окупацією. Наприкінці жовтня окупаційна адміністрація Херсонщини оголосила «евакуацію» населення з 15-кілометрової зони біля лівого берега Дніпра. Тоді окупанти пояснювали це рішення тим, що нібито Сили оборони України можуть «завдати удару по греблі Каховської ГЕС».

Нагадаємо, що у кремлі вже підготували методички для пропагандистів про те, як пояснювати відступ із Херсона.

Раніше ми повідомляли, що найближчим часом є висока ймовірність провокацій з боку військ рф на Херсонщині – ворог, таким чином, має намір звинуватити ЗСУ у воєнних злочинах.

Також у Генштабі повідомили, що росіяни укріплюють оборону на лівому березі Херсонщини.

За словами Зеленського, ЗСУ встановили контроль у понад 60 населених пунктах Херсонщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: