Втеча з Херсону є публічним визнанням проблем військ рф – британська розвідка

Читать на русском
Відступ окупантів з Херсону є публічним визнанням  військовими труднощів, з якими вони зіткнулися на західному березі Дніпра.
Getty Images

Відступ окупантів з Херсону є публічним визнанням військовими труднощів, з якими вони зіткнулися на західному березі Дніпра.

Про це повідомляє британська розвідка.

Втеча окупантів з Херсона вдарить по репутації росії, адже це був єдиний обласний центр, який був захоплений окупантами ще в лютому.

«Відхід є публічним визнанням труднощів, з якими зіткнулися російські війська на західному березі Дніпра», – зазначили у розвідці.

ЗСУ на півдні звільнили понад 3 тисячі квадратних кілометрівУкраїнські захисники на південному напрямку звільнили вже понад 3 тисячі квадратних кілометрів території.

Відомо, що загарбники протягом останніх трьох тижнів готувалися до втечі з Херсона. Ймовірно, вивід військ розпочався разом з так званою евакуацією. Британська розвідка допускає, що російські військові, зокрема і в цивільному одязі, покинули місто разом із заявленими 80 тисячами «евакуйованих» осіб.

«Завершення виходу відбулося лише через два дні після його оголошення. Цілком ймовірно, що процес виведення вже розпочався ще 22 жовтня, коли посадовці росіян у Херсоні закликали мирних жителів покинути місто», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, 11 листопада бійці ЗСУ вже зайшли до Херсона. Місто було тимчасово окуповане росіянами з 2 березня 2022 року.

Захисники України продовжують просуватися до Дніпра у Херсонській області та продовжують витісняти російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: