«Збирають трофеї та беруть полонених»: у ЗСУ розповіли про просування на Херсонщині

Читать на русском
Українські військові продовжують просуватися на Херсонщині, збирають трофейну техніку росіян та беруть у полон окупантів.
скрін з відео

Українські військові продовжують просуватися у Херсонській області та закріплюватись на позиціях. ЗСУ збирають трофейну техніку росіян та беруть у полон окупантів.

Про це повідомила начальник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 12 листопада.

Втеча з Херсону є публічним визнанням проблем військ рф – британська розвідкаВідступ окупантів з Херсону є публічним визнанням військовими труднощів, з якими вони зіткнулися на західному березі Дніпра.

«Ми продовжуємо просуватися і в тому числі зачищати території, закріплюватися на позиціях, які зайняли і на нових теж», – сказала Гуменюк.

За її словами, ще багато ворогів лишається на правому березі Дніпра.

«Також ми намагаємося знаходити тих, кого «забули» спеціально чи випадково, бо під час тієї «евакуації», яку вони собі влаштували перше та друге, можливо. Поповнюємо обмінний фонд та трохи російського ленд-лізу. Продовжуємо роботу та зі звільнення населених пунктів. Думаю, що надвечір будуть хороші новини», - зазначила Гуменюк.

Вона також додала, що продовжується підрахунок «трофеїв», до складу яких увійшли артилерійські системи, бронетехніка та танки.

Крім того, за словами Гуменюк, продовжується бойова робота зі звільнення Кінбурнської коси, яка є єдиною окупованою територією у Миколаївській області.

Нагадаємо, 11 листопада ЗСУ звільнили Херсон. Місто було тимчасово окуповане росіянами з 2 березня 2022 року.

У Міноборони повідомили, що зачистка Херсона від російських окупантів може тривати кілька тижнів.

У РНБО виключили «заморожування» війни після звільнення Херсона.

Захисники України продовжують просуватися до Дніпра на Херсонщині та витісняти російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: