Росіяни примусово евакуюють населення з Берислава: кажуть про можливий підрив дамби Каховської ГЕС

Читать на русском
Основною причиною окупанти вказують можливе руйнування Збройними силами України дамби Каховської ГЕС.

Окупанти примусово евакуюють населення з Берислава на Херсонщині через можливе руйнування Силами оборони України дамби Каховської ГЕС.

Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Як зазначається, місцевим жителям наказано виїхати до 10 листопада.

«Продовжуються заходи насильницької евакуації населення з тимчасово зайнятих територій. В населеному пункті Берислав місцевим жителям наказано виїхати до 10 листопада», - йдеться у повідомленні.

Що робити, якщо дитину депортували окупанти: поради МінінтеграціїУ Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України дали поради, що робити, якщо дитину депортували окупанти рф.

При цьому, Генштаб ЗСУ додає, що основною причиною окупанти вказують можливе руйнування Силами оборони України дамби Каховської ГЕС.

Нагадаємо, що російські військові у неділю, 6 листопада, розпочали депортацію мешканців з шести громад у Херсонської області.

Зоною так званої «евакуації» загарбники визначили 15-кілометрову ділянку вздовж лівого берега Дніпра. Відомо, що відсьогодні росіяни примусово «евакуюють» мешканців Голопристанської, Олешківської, Каховської, Горностаївської, Великолепетиської та Верхньорогачицької громад.

Раніше повідомляли, що у Херсоні окупанти грабують музеї, театри, лікарні й інших комунальні та державні установи. Крім цього, вони почали влаштовувати рейди по будинках з метою виявлення тих, хто відмовився «евакуації».

Також стало відомо, що російські окупанти викрадають дітей з Херсонського інтернату, після чого вивозять їх до психлікарні у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: