В Херсон повернулися українські військові адміністрації – ОПУ

Читать на русском
У Херсоні також приступили до виконання обов'язків Нацполіція та СБУ. Тим часом ДСНС проводить заходи з розмінування міста.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

До Херсону повернулись й приступили до виконання обов'язків військові адміністрації, а ДСНС розпочала розміновувати деокуповані території.

Про це заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомляє у Telegram-каналі.

Представник ОПУ опублікував відео з губернатором Ярославом Янушевичем, керівництвом регіональних відділень СБУ та Нацполіції, які прибули до Херсону.

«Пане президент, згідно з вашим дорученням доповідаємо, що до міста Херсон прибули й приступили до виконання обов'язків ВА Херсонської області, ВА Херсона, ВА Херсонського району», - заявив голова ОВА Ярослав Янушевич у відео.

При цьому, Янушевич додав, що у Херсоні також приступили до виконання обов'язків Нацполіція та СБУ. Тим часом ДСНС проводить заходи з розмінування міста.

«Займаємось відповідним поверненням міста до звичайної життєдіяльності», - зазначив губернатор.

Нагадаємо, що 11 листопада ЗСУ визволили Херсон. Місто було тимчасово окуповане росіянами з 2 березня 2022 року.

Повідомляли, що загарбники протягом останніх трьох тижнів готувалися до втечі з Херсона. Ймовірно, вивід військ розпочався разом з так званою евакуацією.

Наразі українські військові продовжують просуватися у Херсонській області та закріплюватись на позиціях. ЗСУ збирають трофейну техніку росіян та беруть у полон окупантів.

У суботу, 12 листопада, колаборанти оголосили «евакуацію» в окупованій Каховці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: