Принизливим не вважають: у кремлі прокоментували відступ із Херсона

Читать на русском
Пєсков прокоментував відступ російської армії з Херсона – заявив, що це не принизливо і регіон нібито залишається частиною рф.

У кремлі заявили, що не вважають відступ російської армії з Херсона на лівий берег Дніпра принизливим.

Так на брифінгу заявив прессекретар путіна Дмитро Пєсков, повідомляють російські ЗМІ.

Путін дистанціювався від рішення про виведення військ із Херсона – GuardianПутін дистанціювався від рішення щодо Херсона, щоб його не асоціювали з невдачею. Крім того, кремль цього разу чітко скоординував рішення про відступ, щоби думки серед еліти не розділилися.

При цьому, за словами Пєскова, статус регіону від цього не змінився: «Це суб'єкт російської федерації. Законодавчо цей суб'єкт закріплено, визначено. Тут немає і не може бути жодних змін». Він додав, що у кремлі не шкодують про анексію Херсонської області.

Як завжди, докладніше коментувати рішення в кремлі відмовилися, запропонувавши звертатися до міністерства оборони.

Щодо негативних оцінок відступу армії, Пєсков сказав, що «експертів багато, а думки різні, спеціальна військова операція триває».

Нагадаємо, 9 листопада росія оголосила, що перекидає свої війська із Херсона на лівий берег Дніпра.

Для виходу з Херсона, за оцінкою міністра оборони Олексія Резнікова, російським окупантам знадобиться щонайменше тиждень.

Аналітики вважають, що відступ російських військ став наслідком успішних операцій ЗСУ і навряд чи стане пасткою для України. Крім того, після звільнення правого берега Херсонської області, в межах досяжності української артилерії опиняться три важливі дороги сухопутного мосту до Криму, а також логістичні об'єкти та склади боєприпасів окупантів.

Як зазначили британські журналісти, путін вирішив дистанціюватися від рішення щодо Херсона, поклавши на інших місію повідомити погані новини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: