На правому березі Дніпра на Херсонщині перебувають близько 20 тисяч окупантів – ГУР

Читать на русском
У ГУР Міноборони повідомили, що на правому березі Дніпра у Херсонській області перебувають ще близько 20 тисяч росіян.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

Більшість російських окупантів, яких перемістили на правий берег Дніпра у Херсонській області, все ще перебувають там.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький у коментарі The Guardian.

За його словами, на правому березі знаходиться близько 20 тисяч росіян. Вони вивезли мирних жителів, потім – військових, які не брали участі в активних бойових діях, логістику та боєприпаси.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

«Останна інформація, яку ми маємо, – 4 тактична військова база нібито переведена на лівий берег. Решта все ще там, борються, ведуть бойові дії з метою забезпечити прикриття для відходу інших», – зазначив Скібіцький.

Він додав, що загарбники відступають від другої лінії оборони, на яку їх відкинули українські війська на початку жовтня. Однак вони збудували лінію оборони навколо Херсона, тому лише згодом стане відомо, чи захочуть вони обороняти місто.

Нагадаємо, 9 листопада стало відомо, що росія збирається відвести свої війська з Херсона та «зайняти оборону лівим берегом річки Дніпро в Херсонській області».

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що командування поки що не може підтвердити або спростувати так зване «відведення військ росії з Херсона». При цьому він озвучив досягнення ЗСУ на цьому напрямку за жовтень та початок листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: