На півдні ЗСУ звільнили вже 41 населений пункт – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленский підтвердив, що ЗСУ деокупували низку населених пунктів на Херсонщині та Миколаївщині. За його словами, на півдні таких вже 41.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ вже звільнили 41 населений пункт на південному напрямку.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

«Кількість українських прапорів, які повертаються на своє законне місце в межах оборонної операції, що триває, – вже десятки. 41 населений пункт звільнено», – зазначив Зеленський.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

За його словами, необхідно пам’ятати, що за звільнення українських земель доводиться платити життями наших воїнів. Все, що зараз відбувається на фронті, досягнуто місяцями жорстокої боротьби.

Президент підкреслив, що російські загарбники залишають по собі багато вибухівок. Зокрема, мінують лінії електропередачі, будівлі підприємств, поля, ліси. На піку мінного забруднення в Україні було 300 тис. кв. км небезпечної для життя території.

Станом на зараз розмінувати необхідно ще 170 тис. кв. км. Зокрема, у місцях, де все ще тривають бої.

Зеленський підтвердив, що українські захисники звільнили Калинівське, Бобровий Кут, Євгенівку, Коцюбинське та Снігурівку. Там розпочалися стабілізаційні заходи.

Нагадаємо, 9 листопада стало відомо, що росія збирається відвести свої війська з Херсона та «зайняти оборону лівим берегом річки Дніпро в Херсонській області».

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що командування поки що не може підтвердити або спростувати так зване «відведення військ росії з Херсона». При цьому він озвучив досягнення ЗСУ на цьому напрямку за жовтень та початок листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: