Після звільнення правобережжя Херсонської області дороги до Криму будуть під вогневим контролем ЗСУ – FT

Читать на русском
Відхід російських військ із правого берега Херсонської області дозволить ЗСУ взяти під вогневий контроль сухопутний міст у Крим – дороги, по яких росія постачає свої війська.

Після того, як російська армія піде з правого берега Херсонської області, в межах досяжності української артилерії, опиняться три важливі дороги сухопутного мосту до Криму, а також логістичні об'єкти та склади боєприпасів окупантів.

Про це пише Financial Times.

За словами аналітиків, контроль над Херсоном розширить можливості України для завдання більшої шкоди росіянам.

Окрім свого символічного значення як єдиного захопленого обласного центру, Херсон має важливе стратегічне значення.

Херсонська область пов'язує материкову Україну з окупованим Кримом, а саме місто знаходиться приблизно за 100 км від перешийка, яке забезпечує росії вузький наземний коридор для постачання своїх військ.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

В результаті три важливі дороги, що проходять через сухопутний міст, а також низка російських логістичних об'єктів і складів боєприпасів опиняться в межах досяжності української артилерії, що створить загрозу найважливішому маршруту постачання окупаційних військ.

«Херсонська область, розташована на правому березі Дніпра, стратегічно важлива з військової точки зору, оскільки дає нам вогневий контроль над дорогами з Криму, які росіяни використовують як шляхи постачання», – заявив радник Міноборони України Сергій Кузан.

Це може призвести до того, пише видання, що росія перекине більше сил на південь, щоб захистити підхід до анексованого півострова.

За словами військового аналітика, те, як росія відступатиме, має ключове значення для її довгострокових перспектив на південному сході України. «Якщо росія зможе вивести свої підрозділи без великих втрат, вона, ймовірно, буде у вигіднішому становищі, щоб утримувати свої існуючі лінії фронту», — сказав Роб Лі, старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики.

Нагадаємо, аналітики заявили, що відступ російських військ став наслідком успішних операцій ЗСУ і навряд чи стане пасткою для України.

Видання NYT зазначає, що відступ із Херсона є серйозним поворотом у війні в Україні та однією з найзначніших невдач росії.

Як заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, 9 листопада Україна звільнила 12 населених пунктів на херсонському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: