У Генштабі назвали населені пункти Херсонщини, звільнені 9 листопада

Читать на русском
Українські військові продовжують наступальні дії на Херсонщині. Крім того, за добу було відбито атаки біля 14 населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Українські військові в ході успішних наступальних дій на Херсонському напрямку 9 листопада звільнили 12 населених пунктів: Дудчани, П’ятихатки, Борозенське, Садок, Безводне, Іщенка, Костромка, Краснолюбецьк, Калинівське, Бобровий Кут, Безіменне і Благодатне.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

У Генштабі зазначили, що наступальні дії на Херсонському напрямку продовжуються – з міркувань безпеки операції офіційне оприлюднення результатів буде згодом.

За добу ЗСУ відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, М’ясожарівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області та Веселе, Соледар, Бахмут, Андріївка, Красногорівка, Опитне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка і Павлівка Донецької області.

Після звільнення правобережжя Херсонської області дороги до Криму будуть під вогневим контролем ЗСУ – FTВідхід російських військ із правого берега Херсонської області дозволить ЗСУ взяти під вогневий контроль сухопутний міст у Крим – дороги, по яких росія постачає свої війська.

Російські війська за добу та один ракетний та 17 авіаційних ударів, здійснили майже 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Від цих злочинних дій постраждали райони близько 20 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та Миколаївської областей.

«Російські загарбники продовжують грабувати населені пункти, з яких відступають. Ворог також намагається максимально пошкодити лінії електропередач, інші елементи транспортної та критичної інфраструктури Херсонської області», – заявили в Генштабі.

Крім того, продовжується примусове виселення місцевих мешканців з окремих населених пунктів окупованої Херсонської області. У селищі Зеленівка противник заборонив мешканцям будь-які переміщення населеним пунктом та здійснює дообладнання системи оборонних рубежів. У Тягинці та Козацькому окупанти мінують дороги та елементи інфраструктури, є факти підривів цивільного населення.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала по ворогові 10 ударів: під ураження потрапили 7 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 3 позиції зенітних ракетних комплексів противника.

Минулої доби Сили оборони збили ворожий гелікоптер Ка-52. Воїни ракетних військ та артилерії вразили 2 пункти управління, 10 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів, 5 засобів протиповітряної оборони та 2 інші важливі військові об'єкти російських окупантів.

Нагадаємо, загалом, за словами президента Володимира Зеленського, ЗСУ вже звільнили 41 населений пункт на південному напрямку.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що російським окупантам знадобиться щонайменше тиждень для виходу з Херсона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: