Окупанти могли підготувати у Херсоні пастки для ЗСУ – BBC

Читать на русском
Якщо російська пастка дійсно існує, то російська армія може спробувати зачинити її в момент, коли українські війська почнуть заходити в місто
Ілюстративне фотоГолос Америки

Збройні Сили України та українська розвідка практично не сумніваються в тому, що відступаючі російські окупанти мають намір влаштувати в Херсоні криваві провокації, а на ЗСУ чекають численні пастки.

Про це повідомляє BBC з посиланням на власні джерела серед українських військових.

Після звільнення правобережжя Херсонської області дороги до Криму будуть під вогневим контролем ЗСУ – FTВідхід російських військ із правого берега Херсонської області дозволить ЗСУ взяти під вогневий контроль сухопутний міст у Крим – дороги, по яких росія постачає свої війська.

Так, рф, швидше за все, має намір заманити в пастку українські наступаючі війська та оточити їх.

«Але росіянам це не вдасться. Наша розвідка працює краще, ніж їх. Ми знаємо про їхні плани, і про те, які війська знаходяться перед нами. Крок за кроком - ми прийдемо до перемоги» - пояснив виданню один з військових.

Проте, пише видання, якщо російська пастка дійсно існує, то російська армія може спробувати зачинити її в момент, коли українські війська почнуть заходити в місто.

«Російські війська могли закласти вибухівку під будівлі, залишити міни та придорожні фугаси. Як тільки українці рушать вперед, вони стануть ціллю для російської артилерії на лівому (східному) березі річки» - наголошується в матеріалі.

Російські окупанти хочуть зробити Херсон «містом смерті» – ПодолякРосійські військові масово мінують усі можливі об'єкти у Херсоні та хочуть перетворити місто на руїни.

Також окупанти звели на схід від Дніпра подвійну лінію укріплень, що, разом з самим Дніпром, становить небезпеку і серйозну перешкоду для ЗСУ. Саме тому українське військове командування з великою обережністю сприймає всі російські заяви про залишення Херсона.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що російським окупантам знадобиться не менш як тиждень для виходу з Херсона.

У ГУР МО підтверджують, що більшість російських окупантів, яких перемістили на правий берег Дніпра в Херсонській області, все ще знаходяться там.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: