Постпред росії втік із зали Радбезу ООН перед виступом України

Читать на русском
Постійний представник росії Василь Небензя втік із зали засідань Радбезу ООН перед виступом Сергія Кислиці.
Радбез ООНФото – AFP

Постійний представник росії при ООН Василь Небензя під час засідання Ради безпеки ООН знову втік із зали. Це сталося перед виступом українського представника Сергія Кислиці.

Про це стало відомо з трансляції засідання на YouTube.

Небендзя заявив, що інформація про постачання Іраном дронів в росію є фейком. Він, зокрема, вимагав, щоб Секретаріат ООН відмовився від проведення розслідування щодо ворожих безпілотників в Україні.

«Клуб підтримки» росії: які країни Генасамблеї ООН голосують проти проукраїнських резолюційЯкі країни Генеральної асамблеї ООН голосують проти резолюцій, які засуджують дії росії в Україні – на інфографіці. Крім самої рф, постійно це роблять Білорусь, Північна Корея, Сирія.

«Хотів би заздалегідь попередити, що вислуховувати сьогодні чергову порцію злісних тирад представника українського режиму в стінах РБ і тим доставляти йому якесь дивне і порочне задоволення, яке він від цього отримує, я не буду», – сказав Небендзя.

У свою чергу, Кислиця зазначив, що російський постпред виступає з брехливими заявами на кожному засіданні.

«Я радий тому, що місяці, не роки наших зусиль прибрати Росію з Радбезу приносять свої плоди, принаймні, посол покинув зараз Раду, але настане день, коли Росії не буде взагалі в Радбезі», – зазначив постпред України.

Він також повідомив, що країна-агресор замінувала греблю та агрегати на Каховській гідроелектростанції. За його словами, окупанти готують широкомасштабну катастрофу.

«Якщо російські терористи підірвуть Каховську ГЕС, більше 80 населених пунктів, включаючи Херсон, сотні тисяч людей, які живуть там, опиняться в зоні швидкого затоплення», – підкреслив Кислиця.

Він наголосив, що всі атаки рф по енергетичній інфраструктури України є терактами. Крім того, закликав притягнути Іран до відповідальності за передачу росії безпілотників та будь-якої іншої зброї.

Нагадаємо, у червні Володимир Зеленський заявив, що росія має бути виключена з Генеральної асамблеї та Ради безпеки ООН, оскільки безпосередньо порушує зобов'язання підтримувати мир.

Водночас представник України при ООН Сергій Кислиця зазначив, що єдина причина, через яку росію не виключають зі складу Ради безпеки ООН, це наявність у неї ядерної зброї.

Наприкінці вересня президент Європейської Ради Шарль Мішель закликав призупинити членство росії в Раді безпеки ООН та позбавити її права вето.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: