Україна вимагає виключити росію з Генасамблеї та Радбезу ООН

Читать на русском
Український президент підкреслив, що росія залишається в ООН і має місце постійного члена в Радбезі лише через недалекоглядність політиків в кінці холодної війни.
фото: dw.com

Країна-агресор росія має бути виключена з Генеральної асамблеї та Ради безпеки ООН, оскільки безпосередньо порушує зобов'язання підтримувати мир.

Про це президент Володимир Зеленський сказав у зверненні до учасників засідання Радбезу ООН.

Згідно зі словами українського лідера, російські війська діють як терористи.

«І за хартією ООН - це обов'язок підтримувати мир на міжнародній арені. Країни-члени, які порушують ці принципи, можуть бути виключені з Генасамблеї та Ради безпеки ООН. Хоча росія порушує ці принципи, її досі не притягнули до відповідальності», - зазначив Зеленський.

Нові санкції проти росії та повернення територій: що Зеленський обіцяв протягом четвертого місяця війниУпродовж четвертого місяця війни Зеленський обіцяв допомогу бізнесу та заморожування комунальних тарифів, підготовку нового пакету санкцій проти росії та вирішення продовольчої кризи.

Український президент підкреслив, що росія залишається в ООН і має місце постійного члена в Радбезі лише через недалекоглядність політиків в кінці холодної війни.

«Росія не має права брати участь у голосуваннях, які стосуються України. Закликаю вас позбавити росію права голосу в Генеральній асамблеї. Це несправедливо, росія не має права залишатися в Радбезі. Якщо ми будемо висловлювати політичну волю, то хартія ООН буде працювати», - додав він.

Нагадаємо, що ООН оновила дані щодо кількості жертв серед мирних жителів України.

Раніше ми повідомляли, що російські військові злочини в Україні можуть бути визнані Конгресом США, як акт геноциду проти українського народу. Відповідну резолюцію внесли американські конгресмени 25 червня.

Також напередодні ЄС визнав росію єдиним винуватцем продовольчої кризи у світі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: