Через агресію рф в Україні загинули понад 6 тисяч цивільних – ООН

Читать на русском
Жертвами агресії росії в Україна стали майже 16 тисяч цивільних осіб. Серед них – понад 6 тисяч загиблих.
Ілюстративне фотоФото – AP

Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 15 956 жертв в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення росії. Такі дані приводять станом на 18 жовтня.

Про це під час засідання Ради безпеки ООН заявила заступниця Генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло.

Зокрема, повідомляється про 6 322 загиблих та 9 634 поранених цивільних осіб. За її словами, фактична кількість жертв може бути значно вищою. Вона також розповіла членам Радбезу, що останні обстріли по всій території України «викликають занепокоєння».

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

У період з 10 по 18 жовтня від ракетних обстрілів та ударів із застосуванням дронів іранського виробництва загинули щонайменше 38 цивільних осіб, ще 117 отримали поранення.

Крім того, вона підкреслила, що через пошкодження енергетичних об’єктів відбулося стрімке зростання цін на вугілля. Внаслідок цього мільйони людей опинилися у «скрутному становищі». Вона зазначила, що це може «створити небезпечні умови для життя».

Дікарло також доповіла, що станом на 19 жовтня обсяг зерна та інших харчових продуктів, які експортували у рамках чорноморської ініціативи, досяг майже 8 мільйонів тонн. Вона закликала продовжити зернову угоду, адже її термін збігає 22 листопада.

Нагадаємо, що, за даними Офісу генпрокурора, внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україні загинуло щонайменше 429 дітей, поранено – понад 817.

Також уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук заявила, що до росії примусово депортували понад 8 тисяч українських дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: