Засідання Генасамблеї ООН: Кислиця вкотре наголосив, що рф є терористичною державою

Читать на русском
Окрім цього, Генасамблея ООН відмовила рф у таємному голосуванні за резолюцію ООН про осуд анексії областей України.
Главком

На екстреному засіданні Генеральної асамблеї ООН у понеділок, 10 жовтня, посол України в ООН Сергій Кислиця засудив росію як державу-терориста.

Про це Кислиця повідомляє у Facebook, опублікувавши текст своєї промови.

Згідно з його словами, росія вкотре довела, що є терористичною державою, яку необхідно стримувати найсильнішими способами.

«До пропонованої Міжнародної Організації не повинні бути прийняті нації, що сповідують доктрини агресії і війни, які схильні підривати або знищувати порядок правового миру в світі. Сьогодні терористична росія обстріляла столицю України місто Київ та багато інших українських міст по всій країні щонайменше 84 ракетами та двома десятками безпілотних літальних апаратів. Об'єкти енергетики, житлові будинки, школи та університети, музеї та перехрестя в центрах міст були серед цілей, які пізніше Міністерство оборони росії визнало легітимними», - сказав посол України в ООН.

Друге «24 лютого»: порівняння масованих ракетних ударів по Україні сьогодні та в перший день вторгненняРосія 10 жовтня обстріляла ракетами майже всю територію України. Порівняли сьогоднішню атаку з ударами в перший день повномасштабної війни, 24 лютого.

Як зазначає Кислиця, увесь світ вкотре побачив справжнє обличчя терористичної держави, яка вбиває наших людей.

«Росія зараз намагається зробити все можливе, щоб повернути нас у 1930-ті роки, коли Гітлер знищував суверенні нації шляхом вторгнення, фальшивих референдумів та аншлюсу. І ми зараз знаходимося на переломному етапі, коли ООН або відновить свій авторитет, або зазнає остаточного краху», - додав він.

Зазначимо, що ООН запланувала засідання 10 жовтня, щоб обговорити нещодавню анексію росією чотирьох окупованих українських територій, що є порушенням міжнародного права.

Але на засіданні переважно йшлося про засудження масованих обстрілів росією української території 10 жовтня, внаслідок чого, за останніми даними, загинули 14 і поранені 97 людей, а також пошкоджені об’єкти інфраструктури, житлові будинки, школи, дитячі майданчики, музеї.

Генеральна асамблея ООН, що складається зі 193 членів, у понеділок вирішила провести відкрите, а не таємне голосування, щодо проєкту резолюції, яка засуджує «незаконні так звані референдуми», проведені рф на окупованих районах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також «спробу незаконної анексії» цих територій росією.

При цьому, російська федерація виступила за таємне голосування за резолюцію ООН про осуд анексії областей України, однак більшість представників країн не підтримали цього.

Відповідно до голосування: 107 делегацій підтримали відкрите голосування; 13 висловилися проти; 39 утримались від голосування.

На засіданні дипломати заявили, що голосування щодо резолюції, ймовірно, відбудеться у середу, 12 жовтня.

Генасамблея ООН розгляне резолюцію, що засуджує анексію чотирьох областей УкраїниСуспільне Новини

Нагадаємо, що напередодні президент України під час виступу на засіданні Генасамблеї ООН, запропонував алгоритм із п'ятьох кроків, спрямований на зупинку агресії російської федерації.

Раніше Кислиця назвав єдину причину, через яку росію не виключають із Ради безпеки ООН.

Також у МВС повідомили, скільки людей загинули і постраждали через масовану ракетну атаку по Україні 10 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: