У Білорусі ввели режим контртерористичної операції – глава МЗС

Читать на русском
Олександр Лукашенко ввів у Білорусі режим контртерористичної операції. Таке рішення він ухвалив через побоювання провокацій з боку сусідніх країн.
Олександр ЛукашенкоФото – president.gov.by

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко ввів в країні режим контртерористичної операції.

Про це розповів міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в інтерв'ю російському виданню «Известия».

За його словами, Лукашенко злякався «провокацій» з боку сусідніх держав. Він провів низку нарад з силовими структурами, після чого ухвалив відповідне рішення.

«Дійсно, була інформація про те, що з боку окремих суміжних держав плануються провокації, пов'язані ледь не із захопленням окремих ділянок території Білорусі», – заявив Макей.

Голова білоруського зовнішньополітичного відомства не уточнив, як і коли саме в його країни ввели режим контртерористичної операції. Зокрема, немає відповідних документів та публічних заяв від Лукашенка. Крім того, він не назвав жодної країни, від якої чекають нападів та провокацій.

Нагадаємо, 8 жовтня Міністерство закордонних справ Білорусі вручило дипломатичну ноту послу України Ігорю Кизиму. Там звинувачують Київ у нібито підготовці удару по їхній країні.

Президент України Володимр Зеленський під час термінової наради голів країн «Великої сімки» заявив, що на кордоні із Білоруссю слід розмістити миротворчу місію. За його словами, зараз рф намагається прямо втягнути Білорусь у війну і розіграти сценарій, що Україна нібито готує проти цієї країни удар.

У відповідь Макей заявив, що розміщення іноземних спостерігачів на українсько-білоруському кордоні означатиме, що інші країни беруть участь у війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: