Лукашенко заявив, що домовився з путіним про розгортання «спільного регіонального угруповання військ»

Читать на русском
Лукашенко заявив, що росія та Білорусь домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. Розгортання вже триває.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що домовився з володимиром путіним про розгортання «спільного регіонального угруповання військ».

Про це повідомляє Белта.

Ігар Тишкевич: «Станом на сьогодні навряд чи можливий вступ білоруської армії у війну»Чого Україні варто очікувати від Білорусі, чи піддасться Лукашенко тиску путіна, чим небезпечна білоруська армія – в інтерв'ю Слово і діло з Ігаром Тишкевичем

«У зв'язку із загостренням на західних кордонах Союзної держави ми домовилися про розгортання регіонального угрупування російської федерації та Республіки Білорусь. Це все за нашими документами. Якщо рівень загрози сягає нинішнього рівня, як зараз, ми починаємо задіювати угруповання Союзної держави. Основа (я завжди про це говорив) цього угруповання – армія, Збройні Сили Республіки Білорусь. Повинен вас інформувати, що формування цього угрупування розпочалося. Воно йде вже, мені здається, протягом двох днів. Віддане було моє розпорядження, щоб ми розпочали формування цього угруповання», – заявив Лукашенко.

Він також заявив, що його «неофіційними каналами» попередили про те, що нібито по Білорусі буде завдано удару з території України.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Білорусі вручило дипломатичну ноту послу України Ігорю Кізіму. Київ звинуватили у нібито підготовці удару по їхній країні.

За інформацією розвідки, росія намагається змусити Білорусь відкрито розв'язати війну проти України.

Раніше Лукашенко визнав участь Білорусі у російській агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: