Наєв назвав приблизну кількість російських військових на території Білорусі

Читать на русском
Наразі на території Білорусі перебуває приблизно до тисячі російських військових - наступ на Україну можливий, але ЗСУ до нього готові.

Наразі на території Білорусі перебуває приблизно до тисячі російських військових - наступ на Україну можливий, але ЗСУ до нього готові.

Про це повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв в ефірі телемарафону.

«Зараз на території Білорусі знаходяться військовослужбовці збройних сил рф – приблизно до 1000 осіб. Також там знаходяться шість російських літаків ударного типу, чотири пускові установки оперативно-тактичного комплексу Іскандер та 12 зенітно-ракетних комплексів С-400. На території РБ проводяться заходи щодо підготовки аеродромної мережі та інфраструктури для розгортання на цій базі військ росії. Сьогодні було оголошено на території Білорусі чергову перевірку готовності збройних сил РБ до дій, тренування, закидання у певні райони. Тобто чергова демонстрація їхньої готовності та штучне підвищення градусу напруги», - сказав Наєв.

Ігар Тишкевич: «Станом на сьогодні навряд чи можливий вступ білоруської армії у війну»Чого Україні варто очікувати від Білорусі, чи піддасться Лукашенко тиску путіна, чим небезпечна білоруська армія – в інтерв'ю Слово і діло з Ігаром Тишкевичем

Він додав, що створене спільне регіональне угруповання та збільшення чисельності російських військ на території Білорусі може бути використане для наступу рф на Україну з боку Білорусі.

«Із накопиченням сил та засобів збройних сил Білорусі та росії створюватимуть загрозу повторного наступу в північній оперативній зоні, зокрема на Київ. Рівень цих військових загроз постійно вимірюється розвідкою та партнерами. Ми також реагуємо на збільшення цієї загрози, вживаємо заходів, щоб наші війська були у відповідній чисельності та були з більш високим потенціалом. Станом на сьогодні ситуація повністю контрольована, і ми до наступу з республіки Білорусь на сьогодні готові», - наголосив Наєв.

Президент України Володимир Зеленський під час термінової наради глав країн «Великої сімки» заявив, що на кордоні з Білоруссю слід розмістити миротворчу місію. За його словами, зараз Росія намагається прямо втягнути Білорусь у війну і розіграти сценарій, що Україна нібито готує проти цієї країни удар.

Зазначимо, голова МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що розміщення іноземних спостерігачів на українсько-білоруському кордоні означатиме, що інші країни беруть участь у війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: