У Міноборони Білорусі заявили, що «не збираються воювати» з Україною, Польщею чи Литвою

Читать на русском
Міністр оборони Білорусі заявив, що його країна готується лише до оборони і нападати чи воювати з українцями, поляками чи литовцями не збирається.

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін записав звернення, в якому заявив, що інформація про підготовку нападу з боку Білорусі – «вкидання», і насправді його країна не має наміру воювати ні з українцями, ні з поляками, ні з литовцями.

Звернення оприлюднило білоруське міноборони.

«Нікого не вбиваємо»: Лукашенко визнав участь Білорусі у війні проти УкраїниЛукашенко визнав, що Білорусь бере участь у війні росії проти України, але нібито щоб не допустити поширення конфлікту на свою територію.

«Ми фіксуємо, що наші сусіди (українці) перейнялися сьогодні тим, що з боку збройних сил Республіки Білорусь можуть здійснюватися агресивні дії. Йдеться про продовження вкидання інформації про напад, що нібито готується, з нашого боку. У нас відповідь на це була і залишається одна: не провокуйте нас – ми з вами воювати не збираємось. Ні з литовцями, ні з поляками, ні, тим більше, з українцями ми воювати не хочемо. Якщо і ви не хочете і не будете робити неправильні кроки, значить війни не буде», – заявив Хренін.

За його словами, плани Білорусі – це лише «плани оборони, на випадок, якщо нападатимуть на нас».

Нагадаємо, сьогодні Олександр Лукашенко заявив, що домовився з путіним про розгортання «спільного регіонального угруповання військ».

У прикордонному комітеті Білорусі раніше поскаржилися, що Україна «готується до можливого наступу», зокрема, підриває мости та мінує дороги.

Українському послу у Білорусі передали дипломатичну ноту, в якій Київ звинуватили у «підготовці удару».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: