Ознак формування наступальних угруповань на території Білорусі немає – Генштаб

Читать на русском
Білорусь продовжує підтримувати росію у війні проти України. Але на території республіки немає ознак формування наступальних угруповань чи пересування військ.

Ознак формування наступальних угруповань на території республіки Білорусь і пересування військ поки що немає.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

«Нікого не вбиваємо»: Лукашенко визнав участь Білорусі у війні проти УкраїниЛукашенко визнав, що Білорусь бере участь у війні росії проти України, але нібито щоб не допустити поширення конфлікту на свою територію.

«За наявною інформацією, керівництво республіки Білорусь продовжує надавати підтримку російській федерації у війні проти України, надаючи російській федерації можливості використовувати повітряний простір та аеродромну мережу для завдання авіаударів по території України. На зазначених напрямках підрозділи Сил оборони України контролюють ситуацію, ознак формування наступальних угруповань на території республіки білорусь та пересування військ, станом на 06.00 11 жовтня поточного року, не спостерігається», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 10 жовтня Олександр Лукашенко заявив, що домовився з путіним про розгортання «спільного регіонального угруповання військ».

Окрім того, він звинувачував Україну у провокаціях на білоруському кордоні.

А Міністерство закордонних справ Білорусі вручило дипломатичну ноту українському послу, в якій Київ звинуватили у нібито підготовці удару по їхній країні.

Водночас, міністр оборони країни заявив, що інформація про підготовку нападу з боку Білорусі – «вкидання», і воювати з Україною, Литвою чи Польщею вони не збираються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: