У Білорусі відповіли на пропозицію Зеленського розмістити спостерігачів на кордоні

Читать на русском
В МЗС Білорусі відповіли на пропозицію Володимира Зеленського щодо розміщення іноземних спостерігачів на кордоні країн. За словами Володимира Макея, це означатиме, що треті країни беруть участь у війні.
Ілюстративне фотоФото – Белта

Голова МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що розміщення іноземних спостерігачів на українсько-білоруському кордоні означатиме, що інші країни беруть участь у війні.

Про це повідомляє «Белта».

«Я згоден тут із оцінкою, яка прозвучала від російської сторони. Якщо будуть направлені відповідні представники західних країн на кордон Білорусі та України, це означає фактично залучення цих третіх країн до українського конфлікту», – сказав він.

Лукашенко звинуватив Україну у «провокаціях» на кордоніЛукашенко заявив, що Україна нібито постійно влаштовує провокації на кордоні з Білоруссю та порушує лінію кордону своїми безпілотниками.

За його словами, у Білорусі нібито ніколи не хотіли брати участь у війні росії проти України, однак країни заходу «нагнітають конфлікт».

Голова білоруського відомства також заявив, що рівень небезпеки від закордонних миротворців для його країна залежатиме від їхніх намірів. Однак зараз те, що відбувається на кордоні, він назвав «істерією».

«Робляться конкретні події: перекидаються бойова техніка, озброєння, накопичуються військовослужбовці. Звичайно, ми не повинні заплющувати на це очі. Звісно, вироблятимуться адекватні заходи реагування. У тому числі і військового штибу», – наголосив Макей.

Нагадаємо, президент України Володимр Зеленський під час термінової наради голів країн «Великої сімки» заявив, що на кордоні із Білоруссю слід розмістити миротворчу місію. За його словами, зараз рф намагається прямо втягнути Білорусь у війну і розіграти сценарій, що Україна нібито готує проти цієї країни удар.

8 жовтня Міністерство закордонних справ Білорусі вручило дипломатичну ноту послу України Ігорю Кизиму. Там звинувачують Київ у нібито підготовці удару по їхній країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: