Генасамблея ООН засудила анексію рф окупованих територій України

Читать на русском
Генасамблея ООН підтримала резолюції про засудження анексії росією тимчасово окупованих територій 4 областей України.
Ілюстративне фотоФото – president.gov.ua

Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка засуджує незаконну анексією росією тимчасово окупованої території 4 областей України.

Про це повідомляє прессцентр ООН.

Відомо, що підтримали резолюції 143 зі 193 учасників Генасамблеї. Проти проголосували 5 країн, ще 35 утрималися.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Серед тих, хто виступив против, були росія, Білорусь, КНДР, Нікарагуа та Сирія. Утрималися, зокрема, Китай, Індія, Вірменія та Казахстан.

Резолюція «Територіальна цілісність України: дотримання принципів Статуту Організації ООН» засуджує псевдореферендуми в окремих районах Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей. Документ вимагає від рф скасувати рішення про їхнє «приєднання».

На ухвалення резолюції відреагував президент Володимир Зеленський. Він подякував країнам, які підтримали документ та наголосив, що всі окуповані українські населені пункти будуть звільнені від ворога.

«Світ сказав своє слово: російська спроба анексії нікчемна й ніколи не буде визнана вільними націями. Україна поверне всі свої землі», – підкреслив глава держави.

Нагадаємо, 30 вересня путін оголосив про анексію чотирьох областей України. Донецьку та Луганську області росія анексувала в адміністративних кордонах 2014 року, а щодо Запорізької та Херсонської областей у кремлі ще не визначилися.

Євросоюз та США засудили дії росії. Псевдореферендуми на окупованих територіях та анексію поки визнала лише Північна Корея.

На екстреному засіданні Генеральної асамблеї ООН у понеділок, 10 жовтня, посол України в ООН Сергій Кислиця засудив росію як державу-терориста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: