У кремлі так і не визначилися, в яких межах анексували Запорізьку та Херсонську області

Читать на русском
У кремлі досі не знають, у яких кордонах анексували Запорізьку та Херсонську області України – нібито радитимуться з місцевим населенням.

Росія анексувала Донецьку та Луганську області України в адміністративних межах 2014 року. Щодо Запорізької та Херсонської областей – у кремлі ще не визначилися.

Про це на брифінгу заявив прессекретар путіна Дмитро Пєсков.

«Психіатри, ваш вихід»: у соцмережах обговорюють виступ путіна в кремліЯк у соцмережах відреагували на виступ путіна, в якому він оголосив про анексію частини України – у добірці.

«Що стосується Херсона та Запоріжжя, ми продовжимо радитись по кордонах із населенням цих областей», – сказав Пєсков.

За його словами, «остаточна конфігурація залежатиме від волі людей, які проживають на цих територіях», але поки що проводити нові псевдореферендуми росія не збирається.

Нагадаємо, 30 вересня путін оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Але того дня Пєсков не зміг відповісти на запитання, в яких межах «приєднані» Херсонська та Запорізька області – сказав, що «йому треба уточнити».

У Євросоюзі заявили, що не визнають псевдореферендуми на окупованих територіях та їхню подальшу анексію.

Президент США Джо Байден також засудив спробу росії анексувати суверенну українську територію та запевнив, що й надалі підтримуватиме Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: