Зеленський в ООН назвав 5 пунктів універсальної «формули миру»

Читать на русском
Володимир Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН назвав 5 пунктів універсальної формули миру.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

У середу, 21 вересня, Володимир Зеленський виступив на 77 сесії Генеральної Асамблеї ООН. Зокрема, він запропонував універсальну «формулу миру».

Глава держави виступив у режимі відеозвернення.

За його словами, формула має об’єднати Північ і Південь світу, а її «імплементація стане реформою ООН». Вона складається з 5 пунктів

Росія порушила основні засади статуту ООН: про що заявив Байден на Генасамблеї ООНЛідер країни-агресора Володимир Путін виступив з «безрозсудними» ядерними загрозами, росія порушила основні принципи статуту ООН, повідомив президент США.

«Усі 5 пунктів нашої формули – покарання за агресію, захист життя, відновлення безпеки і територіальної цілісності, гарантії безпеки та рішучість захищати себе, – це формула злочину і покарання, яка вже добре відома росії», – наголосив Зеленський.

Президент звернув увагу, що у формулі немає нейтралітету. Крім того, він закликав ООН переглянути нинішню систему та позбавити рф права вето.

Під час виступу на засіданні Генасамблеї ООН Володимир Зеленський представив українську формулу мируОфіс Президента України

Нагадаємо, 13 вересня у Нью-Йорку розпочала роботу 77 сесія Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Україна у рамках роботи 77 сесії Генасамблеї ООН планує розширити взаємодію з іншими країнами, а також зібрати коаліцію на захист «зернового коридору».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: