Зеленський офіційно визнав нікчемність указів путіна щодо анексії територій

Читать на русском
Зеленський офіційно закликав нікчемними укази президента країни-агресора щодо визнання «незалежними» Криму, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Глава держави Володимир Зеленський офіційно закликав нікчемними укази президента країни-агресора щодо визнання «незалежними» Криму, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, а також інших рішень щодо виконання цих указів.

Про це йдеться у відповідному указі президента.

«Визнати нікчемними, тобто такими, що не мають жодних юридичних наслідків, укази президента рф від 17 березня 2014 року № 147, від 21 лютого 2022 року № 71, від 21 лютого 2022 року № 72, від 29 вересня 2022 року 2022 р. № 686, а також будь-які інші рішення, акти та договори, схвалені, видані та укладені на підставі та/або в зв'язку з реалізацією зазначених указів президента росії», - йдеться в документі.

У кремлі так і не визначилися, в яких межах анексували Запорізьку та Херсонську областіУ кремлі досі не знають, у яких кордонах анексували Запорізьку та Херсонську області України – нібито радитимуться з місцевим населенням.

Нагадаємо, 30 вересня путін оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Але того дня Пєсков не зміг відповісти на запитання, в яких межах «приєднані» Херсонська та Запорізька області – сказав, що «йому треба уточнити».

У Євросоюзі заявили, що не визнають псевдореферендуми на окупованих територіях та їхню подальшу анексію.

Президент США Джо Байден також засудив спробу росії анексувати суверенну українську територію та запевнив, що й надалі підтримуватиме Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: