Путін оголосив про анексію чотирьох областей України

Читать на русском

Росія анексувала Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України. У кремлі було підписано незаконні договори про приєднання територій.

Володимир путін сьогодні, 30 вересня, оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

У кремлі разом із представниками окупаційних адміністрацій – Денисом Пушиліним, Євгеном Балицьким, Володимиром Сальдо та Леонідом Пасічником – він підписав незаконні договори про «приєднання» територій до росії.

«Сьогодні ми підписуємо договори щодо прийняття до складу росії чотирьох нових регіонів, суб'єктів російської федерації», – заявив путін.

Нагадаємо, у кремлі дали зрозуміти, що навіть після анексії нових територій України не збираються припиняти свою загарбницьку війну.

Володимир путін раніше говорив, що при загрозі «територіальної цілісності» росія використає «всі засоби, що є в розпорядженні».

За словами президента Володимира Зеленського, світ не злякається російських заяв про анексію, але такі дії означають закриття будь-яких переговорів із москвою.

А у Міністерстві закордонних справ заявили, що Україна все одно має повне право на відновлення своєї територіальної цілісності військовими та дипломатичними методами.

Як писав CNN, анексія нових областей України – це акт геополітичного піратства путіна, який зробить війну більш небезпечною, додасть нових ризиків для Заходу та кине довгостроковий виклик міжнародному правопорядку.

Зокрема, подібні сценарії можуть виникнути у всьому світі та бути відтворені іншими авторитарними режимами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: