Як росіяни намагаються відремонтувати Кримський міст – фото із супутника

Читать на русском

Компанія Maxar Technologies оприлюднила нові супутникові фотографії Кримського мосту. На фото видно, що міст намагаються відремонтувати.
Maxar Technologies

Росіяни намагаються відремонтувати Кримський міст, пошкоджений вибухом вранці 8 жовтня. Супутникові фото техніки, яка працює біля мосту, опублікувала компанія Maxar Technologies.

Знімки оприлюднені у Twitter.

«У Криму на сьогоднішньому знімку видно, як триває ремонт як на залізничній гілці Кримського мосту, так і на пошкоджених ділянках прольоту автомобільного мосту. Видно, як автомобілі їдуть мостом і поруч із поромом, що перевозить вантажівки через Керченську протоку», – прокоментували знімки в Maxar.

Нагадаємо, 8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту стався вибух та потужна пожежа. За словами окупаційної влади, на мосту вибухнув вантажний автомобіль. Дорожнє полотно було пошкоджене, кілька прольотів упали у воду.

Видання The New York Times написало, що вибух на Кримському мосту нібито влаштувала українська сторона.

12 жовтня ФСБ заявила, що організатором «теракту» на мосту нібито є керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

У розвідці назвали звинувачення росіян «дурницею».

За даними волонтерської спільноти InformNapalm, версія росіян про те, що вибухівку по мосту перевозила вантажівка, розганяється спеціально і нічим не підтверджена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: