ФСБ звинуватила голову української розвідки Буданова в «організації теракту» на Кримському мості

Читать на русском
У росії представили результати розслідування інциденту на Кримському мосту та заявили, що підрив нібито організував голова української розвідки Кирило Буданов.
pravda.com.ua

ФСБ росії заявила, що організатором «теракту» на Кримському мосту нібито є керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

«Федеральною службою безпеки спільно зі слідчим комітетом встановлено, що організатором теракту на Кримському мосту були Головне управління розвідки Міноборони України, його керівник Кирило Буданов, співробітники та агентура», – заявили у ФСБ.

Російські правоохоронці встановили «12 співучасників підготовки теракту на Кримському мосту, вісім із них затримано», серед них п'ять громадян росії, троє громадян України та Вірменії.

У ФСБ також заявили, що «бомбу для теракту було закамуфльовано у рулони з плівкою. Вибухівку було відправлено з Одеси через Болгарію, Грузію та Вірменію».

Нагадаємо, вранці 8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту стався вибух та потужна пожежа. За словами окупаційної влади, на мосту нібито вибухнув вантажний автомобіль. Дорожнє полотно було пошкоджене, кілька прольотів упали у воду.

Видання The New York Times написало, що вибух на Кримському мості нібито влаштувала українська сторона.

Вже наступного дня після інциденту у росії заявили, що вибух був терактом, спрямованим на руйнування російської інфраструктури. Звинуватили у цьому «українські спецслужби».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: