Зеленський доручив Кабміну розглянути питання про скасування безвізу з Білоруссю

Читать на русском
Зеленський відповів на петицію з проханням скасувати безвізовий режим із Білоруссю. Це питання він доручив розглянути уряду.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію з проханням скасувати безвізовий режим із Білоруссю. Він доручив уряду розглянути це питання.

Про це йдеться у відповіді на сайті президента.

У петиції запропонували Зеленському скасувати безвізовий режим для громадян Білорусі через ворожі дії країни. «Під виглядом громадян Білорусі можуть вільно в'їхати ті ж громадяни росії, яким скасовано безвіз», – зазначив автор петиції.

«Нікого не вбиваємо»: Лукашенко визнав участь Білорусі у війні проти УкраїниЛукашенко визнав, що Білорусь бере участь у війні росії проти України, але нібито щоб не допустити поширення конфлікту на свою територію.

У відповіді президент нагадав, що контроль за перетином громадянами Білорусі кордону з Україною посилено. На кордоні закрито всі пункти пропуску, крім одного на Волині, який працює в обмеженому режимі та оформляє українців, які повертаються додому.

«Наразі Кабінету міністрів України запропоновано розглянути порушене в електронній петиції питання відповідно до компетенції, а також продовжити відповідну роботу з урахуванням розвитку ситуації, реалізації заходів щодо захисту національних інтересів нашої держави та її громадян», – відповів Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський запропонував розмістити миротворчу місію на кордоні України та Білорусі.

Але в Міністерстві закордонних справ Білорусі заявили, що розміщення іноземних спостерігачів означало б, що «інші країни беруть участь у війні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: