У Білорусі скаржаться, що Україна замінувала дороги та підірвала мости на кордоні

Читать на русском
У Білорусі поскаржилися, що українські захисники підірвали мости на кордоні, а також замінували дороги, готуючись до можливого нападу.
Ілюстративне фотоФото – t.me/tymoshenko_kyrylo

Голова Державного прикордонного комітету Білорусі Анатолій Лаппо поскаржився, що Україна готується до можливого наступу з боку його країни. Зокрема, підриває мости та заміновує дороги.

Про це повідомляєють російські ЗМІ.

За словами Лаппо, Сили оборони України знищили майже всі залізничні мости на кордоні з Білоруссю. Крім того, він скаржиться, що заміновані дороги, які ведуть до його країни.

Росія намагається втягнути Білорусь у відкриту війну з Україною – розвідкаРосійська федерація намагається змусити Білорусь відкрито розв'язати війну проти України. Наразі Білорусь зосередила біля кордону з Україною шість батальйонів командування сил спеціальних операцій.

«Аж до того (дійшло – ред.), що ставлять протитанкові міни у три ряди на дорогах», – наголосив він.

Крім того, посадовець заявив, що українсько-білоруський кордон нібито охороняє територіальна оборона, а не прикордонники. Він звинуватив бійців у тому, що вони ціляться у білоруських прикордонників та іноді стріляють у повітря.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Білорусі 8 жовтня вручило дипломатичну ноту послу України Ігорю Кизиму. Там звинувачують Київ у нібито підготовці удару по їхній країні.

Раніше Олександр Лукашенко визнав, що Білорусь бере участь у війні росії проти України, але нібито щоб не допустити поширення конфлікту на свою територію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: