Кулеба назвав цілі української делегації на Генасамблеї ООН

Читать на русском
Україна у рамках роботи 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН планує розширити взаємодію з іншими країнами.
фото УНІАН

Україна у рамках роботи 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН планує розширити взаємодію з іншими країнами, а також зібрати коаліцію на захист «зернового коридору».

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба, який очолює українську делегацію, у коментарі Укрінформу.

Відповідаючи на запитання щодо основної ідеї директив української делегації, глава МЗС зазначив, що будь-яка основна ідея директив для делегації – захищати інтереси України, а також зазначив, що Україна підтримує постійний діалог із європейськими та американськими партнерами.

«Ми працюємо над тим, щоб розширити коло цього спілкування завдяки африканським, азіатським, латиноамериканським країнам. Ті питання, які є актуальними для нас, - зброя санкції, торгівля, функціонування зернового коридору, - всі вони і лежать в основі наших директив», - сказав міністр.

За словами Кулеби, Генеральна Асамблея дає можливість «спілкуватися з тими частинами світу, з якими ми не маємо постійного контакту».

Міністр уточнив, що специфічні питання, над якими працює делегація – це мобілізація коаліції на захист зернового коридору.

«Ми розуміємо, що путін спробує зірвати функціонування цього коридору, спотворити реальність та звинуватити Захід у тому, що саме він отримує найбільше українського зерна, що є неправдою», - розповів Кулеба.

Нагадаємо, 13 вересня у Нью-Йорку розпочала роботу 77 сесія Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Президент Володимир Зеленський 19 вересня затвердив склад делегації для участі у роботі 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: