У Нью-Йорку розпочала роботу 77 сесія Генасамблеї ООН – Кислиця

Читать на русском
Як зазначив український дипломат, війна має закінчитися під час цієї сесії, а росія має бути притягнута до відповідальності.
Сергій КислицяУкрінформ

У вівторок, 13 вересня, в Нью-Йорку розпочала роботу 77 сесія Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй. За словами представника України, вона має покласти край безкарності росії.

Про це повідомляє постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у Twitter.

Як зазначив український дипломат, війна має закінчитися під час цієї сесії, а росія має бути притягнута до відповідальності.

«Зробімо 77 сесію Генеральної Асамблеї ООН сесією кінця безкарності, а також відновлення поваги до Статуту ООН. Вибір за вами, члени ООН!», - наголосив Кислиця.

При цьому, російське вторгнення в Україну буде одним з найголовніших питань засідань Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Варто зазначити, що нинішня сесія проходитиме під гаслом - «Переломний момент: трансформаційні рішення для взаємопов’язаних викликів».

Раніше Кислиця назвав єдину причину, через яку росію не виключають із Ради безпеки ООН.

Напередодні стало відомо, що Сполучені Штати повністю підтримують реформування ООН.

Також в ООН заявили, що можуть підтвердити наявність як мінімум 14 тисяч жертв війни росії проти України. Всі ці жертви - цивільні особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: