У МВС повідомили, скільки людей загинули і постраждали через масовану ракетну атаку по Україні

Читать на русском
Монастирський зазначив, що рятувальники ліквідували 30 пожеж у різних регіонах, без енергопостачання залишається понад 1300 населених пунктів.
фото: LB.ua

Внаслідок масованої ракетної атаки рф проти України, 10 жовтня, наразі підтверджено загибель 14 осіб, ще 97 людей травмовані.

Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив у ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«Фактично, це вдруге після 24 лютого цього року був настільки масштабний обстріл, а з точки зору критичної енергетичної інфраструктури – це, напевно, найбільший обстріл в історії. Зараз обстріл можна назвати енергетичним тероризмом, він був продовженням ядерного тероризму з атомною станцією, маю на увазі Запорізьку АЕС, яка обстрілювалась постійно з боку рф», - заявив Монастирський.

Друге «24 лютого»: порівняння масованих ракетних ударів по Україні сьогодні та в перший день вторгненняРосія 10 жовтня обстріляла ракетами майже всю територію України. Порівняли сьогоднішню атаку з ударами в перший день повномасштабної війни, 24 лютого.

Керівник МВС також повідомив, що загалом зафіксовано 74 обстріли у 12 регіонах, підтверджена загибель 14 осіб.

«Наразі маємо обстріли в 12 регіонах, ми зафіксували 74 обстріли на цю годину. На жаль, маємо підтверджених 14 загиблих і 97 травмованих осіб», - сказав міністр.

Згідно з його словами, обстріли енергетичної інфраструктури мають серйозні наслідки, які планується подолати впродовж найближчих 24 годин.

Як наголосив очільник МВС, це був удар не стільки по енергетиці країни, скільки по енергетиці всієї Європи, оскільки Україна змушена була призупинити експорт електроенергії до ЄС.

«Даний удар був ударом саме по об’єднаній енергосистемі Європи», - наголосив міністр додавши, що відповідь буде адекватною.

При цьому, Монастирський зазначив, що рятувальники ліквідували 30 пожеж у різних регіонах, без енергопостачання залишається понад 1300 населених пунктів.

Водночас повідомляється, що на Дніпропетровщині знеструмлено 4 шахти, де на той час перебували 854 гірники. Під землею ще досі залишаються 118 шахтарів, триває їх плановий підйом на поверхню.

Нагадаємо, що вранці 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Зокрема, було завдано ударів по Києву, Харкову, Дніпру та іншим областям.

Внаслідок ракетних ударів росії по Києву 10 жовтня постраждали Шевченківський, Святошинський, Голосіївський та Деснянський райони. За останніми даними, загинуло 6 людей, 50 постраждали.

Також під час ранкового ракетного удару по центру Києва загинув 41-річний полковник поліції, начальник відділу Департаменту Кіберполіції Юрій Заскока.

Згодом стало відомо, на скільки зменшили споживання електроенергії мешканці Києва та області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: