На Генасамблеї ООН Україна запропонує конфіскацію активів рф – ЗМІ

Читать на русском
Україна на Генасамблеї ООН запропонує союзникам проголосувати за конфіскацію заморожених російських активів як репарації за війну в Україні.
Ілюстративне фотоФото – Голос Америки

На Генасамблеї ООН Україна запропонує союзникам підтримати резолюцію про конфіскацію російських активів.

Про це повідомляє The Guardian.

Відомо, що заморожені активи запропонують конфіскувати як репарації за війну, яку розв’язала росія проти України. У виданні зазначають, що посадовці Мін’юсту України обговорили це питання з представниками МЗС Великобританії.

Зеркаль розповіла, як можна правильно стягнути репарації з росіїМіжнародне право не дає дієвих механізмів. Однак є вже досвід країн, які проходили війни і отримували компенсації після цих війн.

Крім того, дискусії на цю тему проводилися з колегами у Німеччині, Франції та іншими країнами ЄС, а також із помічником міністра фінансів США Елізабет Розенберг.

Раніше глава американського Мінфіну Джанет Єллен заявляла, що за законом Вашингтон не може стягнути репарації з рф, оскільки США не є учасником війни. Водночас США можуть застосувати закон про торгівлю з ворогом або закон про міжнародні надзвичайні економічні повноваження.

Також репарації підтримали міністри фінансів Естонії, Латвії, Литви та Словаччини у своїй спільній заяві.

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська розповів, що Україна вимагатиме не менше 300 мільярдів доларів репарацій від росії за збитки, які вона завдала внаслідок повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: