Україну неможливо залякати, можна тільки ще більше об’єднати – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 10 жовтня, 229-го дня війни проти російських окупантів, коли рф кілька годин завдавала масованих ракетних ударів по території України.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 10 жовтня, 229-го дня війни проти російських окупантів. Як зазначив український лідер, наразі по всій Україні тривають відновлювальні роботи. У частині міст, у частині регіонів, де електропостачання було перерване через обстріли, подача електрики вже відновлена.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Зараз по всій країні тривають відновлювальні роботи. Усі об’єкти, які були пошкоджені сьогоднішнім ударом російських терористів, ми відновимо. Це лише питання часу.

  • У частині міст, у частині регіонів, де електропостачання було перерване через обстріли, подача електрики вже відновлена. Станом на цей час: Харківщина – відновлено постачання енергії на 50%. Енергетикам потрібно кілька годин, щоб відновити електрику для більшості районів. Полтавщина – відновлено майже всюди. Миколаївщина, Запоріжжя, Одещина – підключені. Черкаси – є. Хмельницький – у більшій частині міста світло є. У деяких містах і районах ще треба попрацювати, щоб дати людям енергію. Чернігівщина, Сумщина, Київ і Київщина, Львівщина, Тернопільщина, Дніпропетровщина – працюємо.

  • На жаль, 12 людей сьогодні загинули від цієї терористичної атаки. Понад 80 поранені або травмовані. Усі, хто звернувся по допомогу, отримують її.

  • З 84-х російських ракет, що були запущені проти України, 43 збиті. Із 24-х російських безпілотників 13 збито. І навіть після цього кожні десять хвилин отримую повідомлення про збиття іранських «шахідів». Тільки за останні години:

  1. 16:28 – «Шахід» знищено, район Літки.
  2. 17:26 – Кременчук, «Шахід» знищено.
  3. 17:36 – Черкаси, «Шахід» знищено.
  4. 17:40 – Довгинцеве, Кривий Ріг, «Шахід» знищено.
  5. 17:50 – Апостолове, «Шахід» знищено.
  • І так увесь день. Зараз, коли я говорю, я продовжую отримувати ці повідомлення. Тому дотримуйтесь правил безпеки і зважайте на повітряну тривогу. Небезпека ще є. Але ми – боремось. Я дякую нашим Повітряним Силам та підрозділам Сухопутних військ, що були задіяні сьогодні!

  • Окупанти кажуть, що хочуть зіштовхнути Україну у XVIII століття. Але вони самі випали у значно давніший час, у час дикунів, якими вони стали цілком свідомо. А Україна все одно залишиться у XXI столітті.

  • Київ бачив різних чужинців. І пережив їх усіх. Київ переживе й цю навалу терористів, у яких немає історії, немає традиції, немає культури. Вони тимчасові. І навіть якщо 70 років живуть, нічого не встигають зрозуміти.

  • Консолідуємо світ. І відчуваю, що світ з нами. На завтра вже заплановане й екстрене засідання G7. Працюємо над резолюцією для Генеральної Асамблеї ООН щодо засудження росії за всі її ескалаційні кроки, за її терор.

  • Україну неможливо залякати. Тільки ще більше об’єднати. Україну неможливо зупинити. Тільки ще більше переконати, що терористів треба знешкоджувати. Вже зараз окупанти не можуть нічого нам протиставити на полі бою, а тому й вдаються до цього терору. Що ж, зробимо поле бою ще боліснішим для ворога. І відновимо усе зруйноване.

Нагадаємо, що росія сьогодні, 10 жовтня, кілька годин завдавала масованих ракетних ударів по території України. «Особливу увагу» окупанти приділили об'єктам критичної інфраструктури, загалом було випущено понад 80 ракет.

Згодом Зеленський звернувся до українців на тлі масованої ракетної атаки росіян на Україну. Звернення записане біля будівлі ОПУ.

У зв'язку з цим українців закликали ввечері обмежити споживання електричної енергії, щоб зменшити навантаження на систему.

Водночас, путін заявив, що масованих ударів по Україні було завдано у відповідь на «вчинення терактів».

Окрім цього, Зеленський обговорив із прем'єром Нідерландів військову підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: