Путін заявив, що сьогоднішні удари по Україні є «відповіддю на теракти»

Читать на русском
Путін прокоментував сьогоднішній масований ракетний удар по Україні. Він заявив, що Україна нібито намагалася підірвати Турецький потік та Курську АЕС, і це відповідь росії.

Президент росії володимир путін звинуватив Україну у «вчиненні терактів». За його словами, Україна нібито намагалася підірвати одну з ділянок газопроводу «Турецький потік», а також «скоїла три теракти на Курській АЕС».

Путін сказав про це на засіданні радбезу рф, передають російські ЗМІ.

Ядерні доктрини: у яких випадках країни можуть використати ядерну зброюУ яких випадках ядерні країни можуть застосувати свою зброю – на інфографіці. Зокрема, росія може застосувати ЯЗ не тільки у відповідь на аналогічну атаку, а й у разі агресії із застосуванням звичайної зброї.

«Спецслужби України здійснили також три терористичні акти щодо Курської АЕС. Неодноразово підриваючи лінії високого класу напруги електростанцій. Внаслідок третього такого теракту було пошкоджено відразу три такі лінії. Вжитими заходами збитки були в найкоротші терміни ліквідовані, якихось серйозних наслідків не допущено», – заявив путін.

Він також звинуватив Україну у спробі підриву на одній із ділянок газопроводу «Турецький потік»: за його словами, «виконавців затримано, вони дали свідчення».

«Сьогодні вранці на пропозицію міноборони та за планом генштабу завдано масованого удару високоточною зброєю великої дальності по об'єктах енергетики, військового управління та зв'язку України. У разі продовження спроб терактів на території росії відповіді будуть жорсткими і за своїми масштабами відповідатимуть рівню загроз», – додав путін.

Нагадаємо, росія сьогодні здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Зокрема, окупанти б'ють по об'єктах енергетичної інфраструктури. У деяких регіонах вже виникли перебої зі світлом та водою.

Крім того, українців попередили про можливі перебої з мобільним зв'язком та інтернетом.

За ранок росія випустила по Україні більше 80 ракет, половину було збито системою ППО. При цьому загинули та були поранені цивільні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: