Байден відреагував на масований ракетний удар країни-агресора

Читать на русском
США рішуче засуджують сьогоднішній масований ракетний удар по Україні й закликають притягнути президента рф володимира Путіна до відповідальності за військові злочини.

США рішуче засуджують сьогоднішній масований ракетний удар по Україні й закликають притягнути президента рф володимира Путіна до відповідальності за військові злочини.

Про це заявив лідер американців Джо Байден, повідомляє пресслужба Білого дому.

За словами Байдена, сьогоднішні ракетні удари ще раз демонструють крайню жорстокість незаконної війни президента рф володимира путіна проти українського народу.

Друге «24 лютого»: порівняння масованих ракетних ударів по Україні сьогодні та в перший день вторгненняРосія 10 жовтня обстріляла ракетами майже всю територію України. Порівняли сьогоднішню атаку з ударами в перший день повномасштабної війни, 24 лютого.

«Ці напади ще більше зміцнюють нашу прихильність до народу України стільки, скільки потрібно. Разом з нашими союзниками та партнерами ми продовжуватимемо покладати на рф витрати за її агресію, притягувати путіна та росію до відповідальності за її звірства та військові злочини та надавати підтримку, необхідну українським силам для захисту своєї країни та своєї свободи», - заявив президент США.

Він також зазначив, що США вкотре закликали рф негайно припинити цю непровоковану агресію і вивести свої війська з України.

Нагадаємо, внаслідок ракетних ударів росії по Києву сьогодні, 10 жовтня, постраждали Шевченківський, Святошинський, Голосіївський та Деснянський райони. За останніми даними, загинуло 6 людей, 50 постраждали.

Також під час ранкового ракетного удару по центру Києва загинув 41-річний полковник поліції, начальник відділу Департаменту Кіберполіції Юрій Заскока.

У Генштабі розповіли, скільки ракет та дронів збили під час ракетного удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: