Зеленський про переговори з рф: «Терористів знешкоджують»

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що росія не бажає миру, тому з нею не можна вести переговори. За його словами, необхідно визнати її державою-терористом на всіх рівнях.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відповів на заклики щодо переговорів з росією. За його словами, держава-терорист не хоче миру.

Про це він заявив у вечірньому відеозверненні.

Глава держави нагадав, що російські окупанти з 3 по 9 жовтня забрали життя 43 мешканців Запоріжжя, яке постійно обстрілюють. Ворог також продовжує атакувати різні регіони, а застосовує для цього ракети, авіацію, безпілотники та інше озброєння.

Ворог намагається викликати вогонь у відповідь атакуючи Нікополь та Запоріжжя – ОК «Південь»Обстрілами Запоріжжя загарбники намагаються викликати активні дії з боку українських військових і реалізувати той самий сценарій, який свого часу був застосований до так званих Л/ДНР.

«Сотні сімей залишилися без житла. Від удару однієї з ракет – важкої протикорабельної ракети Х-22 – по звичайному дев’ятиповерховому житловому будинку був зруйнований цілий під’їзд, із першого по шостий поверх. Це був свідомий удар. Той, хто віддав наказ, і ті, хто його виконували, знали, куди б’ють», – наголосив Зеленський.

Він додав, що переговори не зможуть подолати російський терор, а також заявив, що терористів лише знешкоджують. Він назвав злочини росіян терором державного рівня, за який треба карати, адже це загрожує всій міжнародній спільноті.

«Україна виграє в цій війні. Ми можемо звільнити всю нашу землю і можемо поставити на місце державу-терориста. Росія має бути покарана за терор. Тільки це гарантує, що протистояння не розростеться до ще більшого масштабу й не перекинеться на інші країни», – зазначив президент.

Зеленський підкреслив, що люди мають зберігати єдність та визнати, що росіяни відмовляється від переговорів. Крім того, за його словами, необхідно офіційно визнати рф державою-терористом на всіх рівнях.

Нагадаємо, що у ніч проти 9 жовтня російські окупанти вже вдруге за декілька годин обстріляли 9 ракетами Запоріжжя.

Унаслідок масованого нічного ракетного обстрілу по Запоріжжю загинуло щонайменше вже 14 людей, у тому числі діти. Наразі відомо про 87 поранених.

Володимир Зеленський відреагував на ворожі ракетні удари по Запоріжжю у ніч на 9 жовтня та запевнив, що росіяни за це обов'язково відповідатимуть.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: