Петиція щодо виїзду за кордон чоловіків-студентів набрала 25 тисяч підписів – її має розглянути Зеленський

Читать на русском
Зеленський має розглянути петицію з проханням скасування заборони виїзду чоловікам, які є студентами іноземних ВНЗ.
фото: ДПСУ

Президент Володимир Зеленський має розглянути петицію про скасування заборони виїзду чоловікам, які є студентами іноземних ВНЗ. Вона набрала необхідну кількість підписів.

Про це йдеться на сторінці електронних звернень.

Петиція набрала вже понад 25 тисяч голосів.

Автор документа Тарас Сивуха у тексті звернення підкреслює, що можливість виїжджати має бути в усіх студентів-чоловіків закордонних вишів.

«Прошу офіційно надати дозвіл на перетин державного кордону студентам-чоловікам (18-60 років), які навчаються в закордонних навчальних закладах за програмами бакалавра, магістратури або аспірантури. Йдеться про тих, хто вступив до 24 лютого 2022 року та після цієї дати», – пише автор.

Арестович відповів, чи випустять з України студентів, які навчаються за кордономОлексі Арестович відповів, чи випускатимуть з України студентів, які навчаються за кордоном. За його словами, в армію можуть призвати всіх або більшість.

Сивуха обурюється, що на кордоні діють «негласні» правила, бо випускають з документами, яких немає в офіційному переліку. Разом із тим забороною на виїзд обмежують певні права та свободи.

«Кожен має право на освіту та наукову або творчу самореалізацію в незалежності від віку або статеву приналежність громадянина. Освіта – це інвестиція в майбутнє та спосіб побудови суспільства рівня Європейського Союзу. Ми не можемо бути європейцями з радянським менталітетом і способами врегулювання питань прав людини», – зазначає автор петиції.

Нагадаємо, Зеленський розповів, коли скасують заборону на виїзд за кордон для чоловіків.

Раніше Валерій Залужний попросив Міністерство оборони дозволити українським студентам виїжджати за кордон для навчання.

Водночас, секретар РНБО Олексій Данілов назвав подібні петиції «проявом боягузтва та неприпустимою поведінкою під час війни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: