Виїзд чоловіків-студентів на навчання за кордон заборонено – ДПСУ

Читать на русском
Вище військове керівництво скасувало можливість перетину кордону студентами-чоловіками через масові підробки документів.

Українським чоловікам-студентам, які навчаються за кордоном, заборонили виїзд із країни під час дії воєнного стану.

Про це LIGA повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Демченко заявив, що вище військове керівництво з 14 вересня скасувало можливість перетину кордону студентами-чоловіками через масові підробки документів.

Зеленський розповів, коли скасують заборону на виїзд за кордон для чоловіківЗеленський відповів на ще одну петицію щодо скасування обмеження на виїзд за кордон для чоловіків. Усі заборони знімуть після закінчення воєнного стану, заявив президент.

«Раніше, за рішенням вищого військового керівництва, студентам, які навчались за кордоном до 24 лютого, дозволяли виїжджати за межі України для продовження навчання. Прикордонники цю норму виконували, забезпечуючи пропуск. Проте останні місяці почались масові підробки документів, які нібито підтверджують навчання чоловіків за кордоном», – розповів він.

Так, за даними ДПСУ, лише у липні-серпні на кордоні виявили близько 600 осіб, які використали підроблені документи про навчання у закордонних вишах.

З огляду на це ухвалено рішення скасувати можливість пропуску навіть цієї категорії громадян. «Тому сьогодні чоловіків-студентів через кордон не пропускають», – резюмував Демченко.

Нагадаємо, при цьому у серпні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний попросив Міністерство оборони дозволити українським студентам виїжджати за кордон для навчання.

З початку повномасштабного вторгнення росії прикордонники затримали понад 8 тисяч українських чоловіків за спробу незаконного перетину кордону.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, коли скасують заборону виїзду за кордон для чоловіків без військового досвіду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: